Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2009 11:13 - до СКГТ
Автор: benoa Категория: Други   
Прочетен: 6866 Коментари: 9 Гласове:
2

Последна промяна: 03.02.2009 12:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Като редовен потребител и коректен пътник, който си плаща за услугата, която предлагате, не мога да си затворя очите за проблемите с контрола по редовността на пътниците, понеже това косвено рефлектира както на моя, така и и на останалите редовни клиенти джоб. Става дума за подборния начин за проверка на пътници в едно и също превозно средство, както и за линии, които по дефиниция като че ли се пропускат от контрола. Всеки, който използва услугите на СКГТ непрестанно се сблъсква с факта, че вашите служители по контрола избягват да проверяват определен контингент пътници - предимно от ромски произход или строителни работници, придвижващи се на групи. Този факт често се подсилва от съпътстващата подробност, че се набляга на друг нередовен пътник, като разправията с него отнема време и ресурси, така че горепосочените групи (роми, сторители etc.) имат предостатъчно време да слезнат, или просто единичната жертва бива сваляна от превозното средство, с което контрола над останалите пътници се прекратява. И за да бъда точен, ще дам пример: около 9.05 ч. на 01.02.2009г в района на централна гара по булевард Хр.Ботев в трамвай номер 3 посока Захарна фабрика - проверяващ контрола No 362 и негов колега в продължение на 2 спирки се разправяха с една жена, като през 2 седалки в иначе празния трамвай група роми седяха. Тъй като не оправдавам возенето без билет на никоя група от хора, независимо пол/възраст/етническа принадлежност не смятам, че жената без билет е права, но просто като таргет беше много по-удобна за проверка, както и за отнемане на време така, че ромите да могат да слезнат преди да бъдат проверени. Те обаче явно прецениха, че няма да се стигне до тях и No 362 нямаше как и към края на проверката поиска техните билети, каквито те обаче нямаха. Към тях обаче нямаше никакви мерки, контролата отиде до ватмана да си завери проверката вероятно, след което се върна към първата жертва, все едно нищо не е станало.
Примери като тоя са ежедневие в градския транспорт, което подкопава доверието към вашата фирма, като по този начин се увеличава броя на нередовните пътници, от което следва увеличение на цената на услугата и редовните потребители го отнасят. Да не говорим за линиите, които никога не се качва проверяващ, там хората даже не се озъртат, понеже практика в проверяването просто няма - става дума за т.нар селски линии към близките села-квартали на София.

Уважаеми/а г-н/г-жа Бенчев,
Благодарим за подадения от Вас сигнал. Референтният номер на Вашата жалба е 1558. С него можете да проверявате статуса й на http://www.skgt-bg.com, рубрика "Деловодна справка" във "Виртуално деловодство".



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sisithebest - ТАКА Е!
03.02.2009 11:21
Гадините винаги си таргетират! Винаги!
Аз принципно съм редовна, ама ми писна да ме пропускат! От 4 месеца не са ме проверявали... не че не са минавали, о не... минаха точно 3 пъти и 3те пъти се намираше някоя жертва. Хващат се за нея и другите се зарязват... е не става така...
а знаете ли редовния номер.. сега се чудя дали да го кажа, че много ще земат да го използват...
Ако се види контрола и са двама (съжалявам, но и двата пъти като го видях това беше направено от роми) единия минава по-напред, бива проверен от контролата, след което бързо минава назад и връчва картата на 2рия.. така и двамата са с една карта и редовни :) майтап!
цитирай
2. benoa - Отговор: УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ, По ...
24.02.2009 21:51
Отговор: УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ, По повод Ваша жалба вх.№26/03.02.09г.,Ви уведомявам за следното: Прав сте,че всички пътници имат еднакви права и задължения,които следва да се изискват от тях,но се срещат известни трудности при проверки на определени катего-рии пътници.Това,разбира се, не е основание те да се оставят без санкции при направени нарушения.Търсим варианти за решаване на този проблем,като прилагаме различни форми на проверка,включително и чрез съдийствие на полицията. Когато контролът се осъществява от екип от двама души,те не могт да обхванат абсолютно всички пътници в превозното средство и започвайки процедура по санкциониране на един нередовен пътник,следва тя да се приключи.Такъв е и описа-ният от Вас случай. На цитираната контрольорка е обърнато сериозно внимание,да бъде прецизна в работата си и с еднакво отношение към всички пътуващи в превозните средства на столичния градски транспорт. Благодаря за изразената гражданска позиция.
цитирай
3. cecobob - Уважаеми господин Бенчев
06.03.2009 22:53
Вие винаги ще бъдете прав, докато циганите ще са седнали.Чрез съдействието на полицията Ви обещаваме да останете прав и извън превозното средство.
цитирай
4. анонимен - снимка :
04.08.2009 12:53
http://vladimiryosifov.blog.bg/biznes/2009/07/20/karti-i-bileti-za-proverka-a-a-a.366604
цитирай
5. ranko - цецобоб-браво ти направо го изкърти
13.08.2009 22:17
цецобоб-браво, ти направо го изкърти от седалката,полей му и малко вода -да пусне корени.Тоя е голям колумб-откри Америка 1000год. след ескимосите.евалла.Стига с тия примери бе хора -не разбрахте ли, че трябва да реагираме моментално и адекватно,по всеки проблем-иначе ще стоиш прав и в гроба.На никого не го пожелавам.
цитирай
6. evrazol - Браво на автора
16.08.2009 22:40
Контрольорите се страхуват от роми и строители. Т.е. те вече не са контрольори, а манипулатори - нагаждачи
"На цитираната контрольорка е обърнато сериозно внимание,да бъде прецизна в работата си и с еднакво отношение към всички пътуващи в превозните средства на столичния градски транспорт"
Е, да ама и тя деца храни. Аз да ви питам, чичовци. Ако жената беше проверила бай мангал/ ега ти пауара/ и той и направи скандал, Вие ще подкрепите ли контрольорката? А? А? Или ще си траета като биени гъзове, щото не са проверили вас. От една страна ми се струва че нарушителите претендират за равни права, от друга смятам, че нарушителите нямат права. Ако всички сме редовни в нашия случай, контрольорката няма шанс - трябва да се заеме с ромите. Но не можем да ги упрекнем че ту са "тарикател мангел" ако и ние сме "тарикател".

Много точен и обективен постинг.
цитирай
7. анонимен - "Лицето" Бенчев адвокат на СКГТ ли е?
24.08.2009 21:59
Ум не ми го побира, че има такива българи, ако съдя по името на въпросния господин. То за това в в Ада при казаните за българи нямало дяволи-пазачи, българите сами се топели в катрана един друг. Що за сервилно-завистлива психика, г-н Бенчев? Първо, не си служете с ефемизми (Ефемизъм е заместване на дума с неутрален израз, когато оригиналът създава неудобство), кажете направо циганите и провинциалистите, какви са тези "роми" и "строителни работници"? Но към повдигнатия от вас въпрос - след като тези групи лица не са били проверявани от контрольорите, откъде сте така уверен, че те пътуват без билет, ощетявайки СКГТ и косвено вас, бедният гражданин? Или вие, пътувайки в превозните средства имате единственото занимание да наблюдавате останалите пътници или имате екстрасенски способности? Бяхте ли доносник на ДС преди 10-ти ноември, г-н Бенчев? Бил сте тогава чавдарче? В пионерската организация? Е, какъв е проблемът и на г-жа sisithebest? Дупчи си душицата билетчето, кръв й капе - левче дупчи, цял хляб е това, 250 гр. сирене, кофичка и канче кисело мляко , кажи речи 1/3 кутия цигари и какво - никой не идва да я потупа по рамото за това! Тук за сведение и на тези, които се канят да пишат ще поясня - контрольорите не са на заплата, а вземат 70% от глобата. Който иска да стане контрольор (негово право е по-коя линия да проверява и по кое време) да отиде на колелото на Петицата зад Съдебната палата и да подаде молба. Браво на evrazol за коментара, днес (това беше повода да задълбая в тази тема) шофьорът на кола 1731 по линията на автобус
64 (Център по хигиена-Хладилника) подмина сп. "Брезите" в 19.55 PM. Трябвало да стоя на вратата и да му кажа да спре (спирката е редовна, по желание отдавна в София спирки няма), отправи сексуални закани към мен, всички пътници мълчаха. А ако някой иска да види тотална гавра с гражданите, нека се опита да пише във форума на СКГТ http://forum.skgt-bg.com/Forum/License.aspx
цитирай
8. ivnikolaev - Броят на чуждици бил в обратна зависимост от умствените възможности
24.08.2009 22:14
..."редовен потребител", "коректен пътник", " рефлектира ", "подборния", "дефиниция ", "контрола", "факта", "контингент ", "ромски", "ресурси", "таргет"...
цитирай
9. ivnikolaev - И на "Sisi The Best" работата е такава
24.08.2009 22:20
sisithebest написа:
Аз съм редовна, ама ми писна да ме пропускат!

...........................................................................
"Пена и Рада си говорели:
- Радо, снощи тоя групов секс ич не ми ареса!
- Що бе, Пено?
- Ами у калабалъка ме пропущиа..."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: benoa
Категория: Други
Прочетен: 59300
Постинги: 7
Коментари: 17
Гласове: 525
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол